Sta je op het punt om voor het eerst de reis van je leven te maken? Dan heb je jezelf daar natuurlijk uitstekend op voorbereid. Je hebt je vlucht gepland, een accommodatie geboekt, de nodige inkopen gedaan en voelt je zelfverzekerd. Je gaat met open armen het avontuur tegemoet!

Wanneer je een aantal jaren later nog eens terug kijkt, zul je er ongetwijfeld achter komen dat er een aantal zaken zijn die je beter wel of juist beter niet had kunnen doen. Hieronder lees je de meest gemaakte fouten die beginnende reizigers maken. Doe er je voordeel meer!

Altijd reizen met een koffer

Ben je van plan om van stad naar stad te reizen, kies dan voor een rugzak en geen koffer. Koffers zijn fout om twee redenene: de eerste is dat ze uitnodigen om meer mee te nemen dan je nodig hebt.

De tweede reden is dat een koffer altijd ingecheckt moet worden wanneer je gaat vliegen. Neem je een rugzak mee, dan kun je jezelf enorm veel tijd besparen, zowel bij het inchecken als bij aankomst op je bestemming.

Vooral dat laatste is na een lange reis erg prettig.

Meer meenemen dan nodig

Mensen die regelmatig reizen weten het: wanneer je na je vakantie je koffer uitpakt, kom je er vaak achter dat je heel veel spullen en kleding niet hebt gebruikt.

Door extra goed te letten op wat je meeneemt, kun je het jezelf niet alleen gemakkelijker maken, maar ook nog eens geld besparen. Artikelen die je in Nederland koopt, zijn in het buitenland vaak veel goedkoper.

Je kunt ze dus beter tijdens je vakantie kopen dan meenemen. Dat geldt niet alleen voor producten, maar ook zeker voor kleding.

Geen extra bankpas meenemen

Het zal je maar gebeuren dat je tijdens je vakantie je portemonnee verliest en je slechts 1 bankpas mee hebt genomen. Overal is wel een oplossing voor, maar veel handiger is het om in dat geval gewoon een extra bankpas in je hotelkamer te hebben.

Slimme reizigers zorgen ervoor dat ze meerdere mogelijkheden hebben om geld op te nemen en bewaren de passen nooit op dezelfde plaats.

Altijd met anderen reizen

Wie altijd met anderen reist, zal nooit weten hoe je het er in je uppie vanaf brengt. Alleen reizen is niet alleen waanzinnig gaaf, je leert er ook nog eens vaardigheden mee die je nooit zult leren wanneer je altijd samen reist.

Wanneer je alleen reist, bepaal je alles helemaal zelf. Waar je heen gaat of niet, wat je eet en drinks en waar je slaapt. Je bent compleet onafhankelijk van anderen en dat is een zeker wanneer je in een vreemd land bent, een absoluut unieke ervaring.

Een geldbuidel dragen

Jazeker, die bestaan nog, al zouden ze wat ons betreft verboden moeten worden. Een geldbuidel werkt als een groot uithangbord waarop staat: “Hier bewaar ik mijn geld, pak het maar af!”.

Wie veilig op reis wil, doet er verstandig aan geld, bankpassen en andere waardevolle zaken bij zich te dragen. Liefst in de broekzak of een ander kledingstuk.

Gebruik je een rugzak draag deze dan niet mee een, maar beide armen. Zo voorkom je dat de rugzak door bijvoorbeeld een langsrijdende scooter of fietser van je schouders wordt geritst.

Daarnaast is het eigenlijk handig om geen juwelen, horloges of andere sieraden te dragen.

Geen kopieën van je paspoort en visa maken

Je paspoort verliezen is echt het allerlaatste dat je wilt zien gebeuren….maar het komt helaas wel voor. In dat geval is het super handig wanneer je een kopie van je paspoort en visumpagina hebt.

Dat helpt niet alleen bij de aangifte op het lokale politiebureau (wat je altijd moet doen), maar kan ook de aanvraag van een noodpaspoort versnellen.

Zomaar achter een rij op het vliegveld aansluiten

Strategische reizigers weten allang dat er verschillende soorten reizigers zijn. De meest vlotte en prettigste reizigers om achter te staan in de rij bij de paspoortcontrole zijn andere reiziger.

Families dien je absoluut te vermijden. Reizigers kennen de routine en hebben alles klaar zodra ze aan de beurt zijn. Ze hebben ook alles goed geregeld, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.

Geweldig, zo’n gezinnetje, maar niet wanneer je wilt inchecken

Famiies daarentegen zijn vaak met zes dingen tegelijk bezig. De bagage meesleuren, de kinderen koest houden, de papieren regelen en meer dan eens zijn pa en ma in een of andere discussie verwikkeld, waardoor alles heel traag en inefficient gaat.

Vermijd daarom rijen bij de paspoortcontrole waarin gezinnen te spotten zijn.

Meer weten over effectief inchecken?

Lees dan het artikel “17 tips Voor Het Versnellen van het Inchecken en de Paspoortcontrole” op Reistijger.nl

Eten in de toeristische gebieden

De meeste toeristen zoeken ook toeristische gebieden uit om te verblijven of om bepaalde activiteiten te ondernemen of bezienswaardigheden te bezoeken.

Helemaal geen probleem, maar eet niet in restaurant die zich in deze gebieden bevinden. Je betaalt vaak 3 tot 4 keer meer voor de maaltijd dan je voor dezelfde maaltijd, net buiten het toeristische gebied betaalt.

En omdat het vaak drukke gelegenheden zijn is de kwaliteit van het eten vaak nog minder dan wanneer je bij een rustig lokaal restaurantje vierhonderd meter buiten het toeristische gebied gaat eten.