Voor de meeste mensen geldt dat ze het hele jaar hard gewerkt hebben en slechts een korte periode de tijd hebben om te genieten van de perfecte vakantie. Dan wil je natuurlijk niet alleen dat deze vlekkeloos verloopt, maar dat je zoveel als mogelijk uit je vakantie kunt halen. Een voordelige vakantie boeken zorgt ervoor dat je meer geld overhoudt om tijdens je vakantie uit te geven. Bij het zoeken naar de goedkoopste vakanties, zijn er een aantal dingen die je altijd in de gaten moet houden.

De vakantie-boek-tips zullen er voor zorgen dat je voordeliger boekt en meer te besteden hebt!

Tip 1 – Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Met honderden reis websites lijkt het soms een onmogelijke klus om de voordeligste vakantie te vinden. Maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Een aantal zaken staan doorgaans namelijk al vast. Je hebt bijvoorbeeld al bepaald dat je naar een bepaald land op vakantie wilt en meestal ook al een voorkeur voor een bepaald type accommodatie. Dat maakt de spoeling al wat dunner. Gebruik een vergelijkingssite om verschillende arrangementen of reizen te vinden. Zodra je een reis hebt gevonden die je aanspreekt, kun je de titel van de reis door Google halen en in veel gevallen zal je dezelfde reis, maar tegen andere tarieven op andere websites tegenkomen.

Tip 2 – Laat je niet ophaasten

Er zijn honderden websites die vakantiereizen aanbieden en de onderlinge concurrentie is moordend. Elke klant is er een en dus willen veel websites je overhalen om zo snel als mogelijk je vakantie te boeken. Hierbij maken ze soms gebruik van technieken en tactieken die je de indruk geven dat je vooral SNEL moet boeken. Bekende technieken zijn bijvoorbeeld dat er aangegeven wordt dat er ‘Nog maar 1 kamer beschikbaar” is of ‘ De reis is vandaag 5 keer geboekt’.  Veel technieken zijn op Nederlandse websites niet meer toegestaan, maar termen als ‘Extra voordelig’ of ‘In prijs verlaagd’ kom je regelmatig nog tegen. Laat je nooit ophaasten bij het boeken van je zuurverdiende vakantie!

Tip 3 – Boek een arrangement

Op vakantie de leukste restaurantjes opzoeken of een duik nemen in de lokale culinaire keuken is waanzinnig leuk, maar meestal ook duurder dan wanneer je een compleet verzorgd arrangement boekt. Ben je niet iemand die al teveel nadruk op de maaltijden wil leggen, maar toch lekker wil eten, dan is een arrangement voordeliger dan wanneer je zelf alle maaltijden moet bekostigen. Daarnaast bespaar je jezelf de kosten voor vervoer naar eetgelegenheden. Je eet immers gewoon waar je slaapt en komt dat niet uit, omdat je bijvoorbeeld de stad wilt verkennen, dan sla je de maaltijd gewoon over.

Tip 4 – Vlieg bij voorkeur niet via Amsterdam

Schiphol is makkelijk te bereiken en een van de grootste luchthavens van Europa. Honderden bestemmingen zijn te bereiken vanaf Schiphol en vanuit alle hoeken van de wereld komen reizigers via Schiphol ons land binnen. Er zijn echter luchthavens dei dezelfde bestemmingen aanbieden, maar stukken goedkoper zijn. Dusseldorf is daar een goed voorbeeld van. Een vlucht naar bijvoorbeeld Doha vanaf Dusseldorf is soms wel een paar honderd euro goedkoper dan wanneer men vanaf Schiphol vliegt. Je kunt Dusseldorf met de trein makkelijk bereiken en daarmee nog steeds heel veel geld besparen. Ook vertrekken vanaf andere Nederlandse luchthavens, zoals Eindhoven kan soms veel voordeliger uitvallen. En wie verre afstanden moet overbruggen kan zelfs de luchthavens  van Brussel en Londen overwegen.

Tip – Boek op tijd!

En dat betekent zeker niet dat je vijf of zes maanden voor je vertrekt moet boeken. Sterker nog, uit verschillende onderzoeken blijkt dat de beste tijd om een vakantie te boeken, tussen de vier en twaalf weken is. Begin drie maanden voor je vakantie rond te kijken en te vergelijken. Bewaar reizen die je interessant lijken en bekijk ze dagelijks.