Cruise Wist U Datjes

Een cruise maken is voor velen een droom die nooit werkelijk wordt. Maar liefst 58% van alle mensen die op hun bucketlist het maken van een cruise hebben staan, stellen deze zo vaak uit dat het er nooit van komt.

En dat is jammer….

Want een cruise maken is gewoon een unieke ervaring! Wie al vaker een cruise heeft gemaakt, is er waarschijnlijk al bekend mee,  maar voor die 58% die er nooit aan toe komt en de mensen die het TOCH gelukt is voor het eerst in hun leven een cruise te boeken, toch maar de vraag:

Wist U Dat….

1. Vliegen en varen hetzelfde effect heeft als wijn combineren met bier?

Aan beide kan men een flinke kater overhouden!

Vooral mensen die voor het eerst een cruise boeken, willen zo veel als mogelijk tijd besparen en boeken vaak hun vliegreis op de dag dat ook de boot vertrekt voor de geboekte cruise. Dat blijkt meer dan eens een verkeerde inschatting. Een vliegtuig kan vertraging oplopen en met het vervoer naar de haven kan van alles misgaan.

Slimme cruisers zorgen dat ze minstens twee dagen voor aanvang van de cruise op de bestemming zijn en liefst wat dagen meer.

2. Wist u dat er honderden activiteiten worden georganiseerd?!

Nou ja, honderden valt ook wel weer mee, maar er worden tijdens de cruise dagelijks wel heel wat activiteiten georganiseerd en je kunt je overal voor inschrijven.

Dat is leuk natuurlijk, maar veel mensen vergeten dat het lichaam wel moet wennen aan dat gekabbel van het schip. Wil je voorkomen dat je halverwege de dag uitgeput afdruipt naar je hut, boek dan zeker in het begin van je cruise niet teveel activiteiten.

3. Wist u dat WIFI helemaal niet zo vanzelfsprekend is?!

We leven in een tijd waarin we 24 uur per dag internet tot onze beschikking hebben. is het niet via een abonnement, danwel via gratis WIFI. Tijdens een cruise is verbinding maken met het internet echter een prijzige aangelegenheid. Je betaalt per uur voor toegang tot WIFI en de kosten liggen vaak rond de €20,- per uur.

Het is dus slim om je internetgebruik te beperken tijdens de cruise en van gratis WIFI gebruik te maken wanneer je aanmeert in een haven.

4. Wist u dat het uitzicht het duurste element van je cruise is?!

Lekker op het balkon van je eigen hut genieten van de zonsondergang, het eeuwige einde van de oceaan of de bedrijvigheid aan de kade bij het aanmeren op je volgende bestemming.

Het leveren zonder twijfel de mooiste hoogtepunten van de cruise op! Maar dan moet je wel een balkon bij je hut geboekt hebben! Je kunt natuurlijk een hut zonder balkon of zelfs zonder raam boeken, maar dan doe je jezelf echt tekort.

Tijdens de cruise zijn er zoveel dingen die minder de moeite waard zijn en waar je nog veel meer op kunt besparen. Doe dat zeker en bespaar niet op die hut met balkon!

5. Wist u dat te laat komen, de nummer 1 oorzaak van een verknalde cruise is?!

Voornamelijk mensen die voor het eerst een cruise maken, kunnen soms moeilijk inschatten hoe lang het duurt voordat men van een locatie in de stad terug naar het schip te reizen. Lokaal verkeer is vaak helemaal niet zo georganiseerd als in Nederland. Bussen rijden niet altijd op tijd en taxi’s nemen soms gewoon lekker een omweggetje, zodat de ritprijs wat hoger uitvalt.

En dan ben je laat bij het schip….. En zie je hem nog net de haven uitvaren…..

Nadat je in elkaar gezakt bent van ellende, zal je snel moeten uitvogelen hoe je naar de volgend bestemming kunt reizen. Een tip: ga er minder vaak zelf op uit en doe mee met georganiseerde activiteiten. het schip wacht niet op reizigers die er alleen op uit gaan, maar WEL wanneer activiteiten het schema in de war gooien.

Boek een cruise!

Een cruise boeken doe je bij een gerenommeerde aanbieder van cruisereizen. Captain Cruise en CruiseTravel zijn twee van de betere organisatoren van cruise reizen naar de mooiste en meest bijzondere plekjes op onze aardbol.

Kijk eens rond op de website van deze aanbieders en laat je eens verrassen door de zeer lage prijzen die zij hanteren!

  • Bezoek de website van CruiseTravel
  • Bezoek de website van Captain Cruise `
  • Liever een andere reis boeken, kijk dan eens hier…